Ще подкрепим първия мандат. Полагаме усилия да има изход от

...
 Ще подкрепим първия мандат. Полагаме усилия да има изход от
Коментари Харесай

Карадайъ: Ще подкрепим първия мандат. Полагаме усилия да има изход от политическата криза в България

 Ще подкрепим първия мандат. Полагаме старания да има излаз от политическата рецесия в България.

 

Това съобщи Мустафа Карадайъ, водач на Движение за права и свободи, в коридорите на Народно събрание, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

Той подсети на медиите, че през вчерашния ден им е съобщил позицията на Движение за права и свободи.

" Полагаме старания да има излаз от политическата рецесия в България. Без излаз няма по какъв начин да решаваме проблемите на хората в страната ", увери още веднъж той публицистите и подсети, че Движение за права и свободи се отнася доста съществено по тематиката.

 

" Разговорите не престават, срещите не престават ", сподели той на публицистите.

 

Междувременно в кабинета на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков се събраха представители на ГЕРБ, отпред с Габриел,изследовател които Томислав Дончев, Делян Добрев, Теменужка Петкова, Деница Сачева. От Движение за права и свободи бяха Йордан Цонев, Филиз Хюсменова и Петър Чобанов. От " ИТН " (ИТН) - Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

По всичко проличава, че възможностите на кабинета " Габриел " се усилват, защото в четвъртък водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов сподели, че бил подкрепил експертен кабинет.

Вече пък се разбра, че Българска социалистическа партия няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ, а сходна позиция показаха и от обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП-ДБ).

" Ако се откри, че има конституционно болшинство, тогава държавното управление ще бъде основано, с цел да може да даде време да се развие конституционният развой и това прави още по-важно и обосновано основаването на държавно управление ", това сподели пък съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

" Ние считаме, че това би трябвало да се случи с втория мандат, в това число тъй като ние сме тези, които можем дейно и безапелационно за обществото да подсигуряваме, че конституционната смяна ще е задоволително сериозна и дълбока ", добави още той.

" Благодаря за поддръжката, която получавам от групите на Движение за права и свободи и на Има Такъв Народ за ясна визия за експертно държавно управление с мандат и обединени по цели.

Структурата на Министерския съвет остава същата ", това съобщи претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, откакто в Народното събрание се организира тройна среща за поддръжка за държавно управление сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

Трите групи имат 116 народни представители в Народното събрание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР